dissabte, 12 de maig del 2012

Tempestes de tarda i ambient estiuenc

Bon dia, el dia d'avui s'espera calorós i amb possibles precipitacions que podrien afectar l'est de Catalunya.


Temps passat 



Durant aquesta setmana les temperatures han anat pujant fins a arribar als 25-27ºC a la mateixa ciutat de Barcelona. A la resta del territori les temperatures han superat els 30º i fins i tot han arribat als 35ºC. Aquesta nit i matinada el cel ha estat rasa excepte al Pirineu més occidental on el cel ha estat ennuvolat.


Temps present



Ara mateix els ruixats són presents a bona part del Pirineu occidental amb una cota de neu que supera els 4000 metres! Les temperatures que s'enregistren a l'interior ronden els 17-18ºC mentre que a la costa superen els 22ºC al Pirineu les temperatures s'han quedat una mica més baixes amb mínimes que ronden els 10ºC tot i que ara la temperatura ja es troba als 15ºC. De cara a properes hores els ruixats i les nuvolades aniran guanyant terreny sobretot al Pirineu oriental on s'esperen precipitacions acompanyades de calamarsa o pedra com bé dona un avis el Servei Meteorològic de Catalunya. 


Temps mitjà termini



Durant els propers dies l'ambient inestable serà present sobre tot a les tardes on els ruixats en forma de tempestes podrien aparèixer a qualsevol punt del nord est de Catalunya preferentment. Les temperatures ja hauran tocat sostre de manera que començaran una lenta baixada que serà present sobre tot dimarts on tornarem a unes temperatures que rondaran els 15º de mínima a la ciutat de Barcelona i no els 22º que hem tingut avui. 


Bé això és tot. Estigueu atents al radar, aquí el teniu: 



i també al mapa de carreteres on podrien haver afectacions a causa de la meteorologia. 


Moltes gràcies per seguir-nos i fins la propera!! Recordeu que ja teniu la informació del seguiment de l'activitat solar a l'apartat corresponent!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada