Feia temps que no escriviem una entrada al bloc! Hem estat molt enfeinats preparant tot el proyecte de meteosearch i configurant la pàgina web... Ara intentarem tornar a la normalitat. Avui no toca parlar de meteorologia ja que no hi ha cap novetat, avui parlarem d'astronomia...
Pel proper dia 29 de desembre de 2012 hem previst fer una observació de l'ISS (International Spacial Station). Per fer-ho utilitzarem les nostres eines habituals com és el twitter per comunicar-nos (@BarcelonaMeteo), el canal Ustream (observaciones) per retransmetre i el telescopi robotitzat (Celestron NexStar 5 SE) a més de la càmera CCD (NexImage). Intentarem fer el seguiment del pas de l'estació pel cel de Barcelona. En cas de núvols la observació no es realitzarà.
L’estació espacial internacional (ISS) és possible veure-la a simple vista des de la Terra. Quan passa l’ISS es veu un punt lluminós que creua a gran velocitat el cel, tot i que dura uns segons, aquest és el segon objecte més lluminós després de la Lluna en el cel de nit.
En concret el dia 29 de desembre la seva intensitat serà de les més intenses durant aquestes dates, tindrà una magnitud màxima de -1.4 (la de júpiter és de -2.3) per tant serà un objecte destacable al cel d'aquell dia.La seva trajectòria serà la següent:
Sortirà pel NW (309º) a les 17:53, a les 17:58 es situarà al NNE, per últim s'anirà per l'ESE a les 18:03. En total farem una emissió inferior als 10 minuts però esperem que valgui la pena.
A més per fer aquesta emissió incorporarem un segona càmera que enfocarà al cel tal i com es veu sense cap augment. La podran seguir també pel canal d'observacions de l'Ustream amb una pantalla dividida. Esperem que surti bé!
Per que es veu l'ISS des de la Terra?
L'Estació espacial internacional al contrari del que molta gent pensa, no està equipada amb una gran llum que serveix per que es vegui des de qualsevol lloc sinó que el Sol es qui s'encarrega de donar-li llum a aquest satèl·lit. Quan a la superfície de la terra es de nit però no fa massa estona que s'ha fet fosc la llum del Sol continua estant present a les zones més altes de l'atmosfera, concretament on es situen els satèl·lits continua havent-hi llum solar per tant si un cos (en aquest cas l'ISS) passa per aquesta zona, reflexa la llum i el permet veure. Pel contrari, quan a la superfície fa Sol a l'alta atmosfera també però l'estació no es pot veure i es que l'alta reflexivitat de la nostra baixa atmosfera impedeix veure res més que el Sol o la Lluna per tant durant el dia mai podrem veure la estació com tampoc podrem veure una estrella.
Aquest es el principi que s'utilitza per entendre que Júpiter, Saturn, la LLuna entre d'altres satèl·lits i planetes no emeten llum pròpia però si que els podem veure.
Això és tot, ens veiem demà a la tarda! Bona nit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada