dissabte, 28 d’abril de 2012

Inici del bloc i precipitacions generalitzades

Hola ha tothom! Avui dia 28 d'abril de 2012 comencem les publicacions al bloc BcnMeteo. Portem uns mesos preparant aquest moment i ara ja ha arribat. Comencem amb uns dies en que la inestabilitat predomina als cels de Catalunya.
Els escrits estaran dividits en tres parts. La primera serà un petit resum del que ha passat. La segona serà una previsió del que ha de passar en properes hores i la tercera part serà una previsió a més llarg termini depenent de la situació. 
Així doncs COMENCEM.

Temps passat


Aquest dia de dissabte a principis d'un llarg pont per a moltes persones, ha començat amb els cels tapats arreu del territori. Les precipitacions han començat de matinada i durant tot el matí de dissabte han descarregat de manera feble majoritàriament a qualsevol punt de Catalunya sobre tot al Pirineu més occidental. Durant el migdia les precipitacions han anat viatjant d'oest a est tot i que a la tarda han girat de sud a nord. Ara mateix s'observen traces de precipitació repartides per tot el territori però sobretot afectant els Pirineus i es veu com s'apropa per l'Aragó una forta banda de precipitacions que en pocs minuts començarà a entrar per Catalunya. 
Durant tot el dia les ratxes de vent han estat fortes.
A Barcelona han hagut precipitacions dèbils durant tot el dia amb un cel molt tapat. El vent a sigut fort amb ratxes que han arribat als 50 kilòmetres per hora. 

Temps futur


Aquesta tarda i nit les precipitacions es traslladaran des de l'oest on estan començant a descarregar amb una intensitat superior cap a l'oest escombrant tot Catalunya. S'espera que a Barcelona plogui de manera moderada tot i que podria haver moments amb una intensitat major. 
El vent hauria de parar. Les precipitacions podrien anar acompanyades de tempesta i d'algun gra de calamarsa. 

Temps a llarg termini 


De cara a properes jornades l'atmosfera quedarà inestable de manera que durant la tarda de diumenge les precipitacions es podrien reactivar primer afectant les comarques de l'oest de Catalunya i posteriorment la resta. A la nit les precipitacions més intenses s'esperarien a la costa central i podrien anar acompanyades de tempesta com bé informa el servei meteorològic de Catalunya. 
La jornada de dilluns estria caracteritzada per les precipitacions intermitents durant tot el matí de cara a la tarda podrien obrir-se clarianes, tot això parlant de Barcelona. A la resta de Catalunya les precipitacions estarien concentrades a l'est tot i que a la resta es podrien deixar escapar algunes precipitacions. On més plouria seria al Pirineu més oriental. 
Ja per acabar parlar de dimarts. Durant la festivitat del treballador les precipitacions desapareixerien quedant un dia amb intervals de núvols a la ciutat de Barcelona. Bé això és tot!! Esperem que us hagi agradat tant el que hem dit com l'estat d'aquest nou bloc que esperem que us agradi!! Si volen alguna cosa a dir no dubteu en comunicar-nos-ho per diferents mitjans com el fòrum del temps del picó, el twitter o aquest mateix bloc just on acaba aquest escrit!! 
Fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada