dilluns, 30 d’abril de 2012

Tempestes de tarda després d'una matinada marcada pels ruixats

Bon dia, després d'una matinada de precipitacions intenses ara toca esperar l'arribada del sol.

Temps passat


Durant la nit de diumenge a dilluns les precipitacions es van concentrar a la meitat oest de Catalunya. A mesura que avançaven les hores les precipitacions es van anar traslladant cap al centre i posteriorment cap al nord. Les precipitacions més intenses es van enregistrar a les comarques de Barcelona i Tarragona mentre que a les de Girona i Lleida la precipitació va ser menor. Les tempestes en general no anaven acompanyades d'aparell elèctric excepte a les comarques del sud de Tarragona on es van enregistrar gran quantitat de llamps. A Barcelona ciutat la precipitació va arribar al voltant de les cinc de la matinada i en poc menys d'una hora van caure al voltant de 12 litres per metre quadrat. Al conjunt de Catalunya el lloc on més ha plogut ha estat a la Pobla de Lillet on porten ara mateix 32.8 litres per metre quadrat.

Temps present


Ara mateix les precipitacions es concentren a les comarques més occidentals de Catalunya on un nou arc de precipitacions entre febles i moderades està avançant cap a l'est de Catalunya tot i que cada cop més feble. També hi ha precipitacions en forma de petits cúmuls que en algun lloc han descarregat calamarsa com és el cas de Terrassa i localment acompanyades d'algun llamp. La tendència és que durant aquesta tarda les precipitacions es reactivin en tots els punts de muntanya. Serralada prelitoral sobretot. A Barcelona no s'esperen precipitacions tot i que el dia està amenaçador amb moments d'intensa negror. Aquesta tarda serà una tarda de fotografia amb el creixement de nuvolades.

Temps mitjà termini


Sembla que de cara a propers dies l'ambient estable serà el que dominarà Catalunya. Les precipitacions podran aparèixer a la tarda de dimarts. La resta de la setmana no s'esperen ruixats i l'única cosa anecdòtica serà la presència de boires a l'interior. Les prediccions a llarg termini determinarien que de cara a divendres i en general durant tot el cap de setmana vinent les precipitacions podrien tornar a la ciutat de Barcelona.


De moment això és tot. Passeu un bon pont de l'1 de maig.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada