diumenge, 29 d’abril del 2012

Precipitacions intenses a tot Catalunya

Bon dia, després d'un matí molt assolellat ara toca l'arribada de les nuvolades. 

Temps passat


Ahir a la nit les precipitacions van ser abundants a tot Catalunya. Eren pluges moderades però que en general no anaven acompanyades de tempesta. Només hi ha algun punt de Tarragona i al Pirineu d'Osca on les precipitacions anaven acompanyades d'aparell elèctric. El vent va parar a la matinada.

Temps futur


Ara mateix el cel seré del matí es va transformant progressivament en un cel amb alguns núvols que van creixent. A Barcelona es veuen alguns cúmuls cap a l'interior. Al Pirineu occidental ja està plovent ruixats dispersos. La tendència és que el cel es vagi cobrint de núvols i de cara a finals de la tarda les precipitacions puguin començar a descarregar a la meitat oest de Catalunya on el servei meteorològic de Catalunya informa de precipitacions que poden superar els 20 litres en 30 minuts. De cara la mitjanit els ruixats es desplaçaran a la costa central on les precipitacions seran intenses i acompanyades puntualment de tempesta i algun gra de calamarsa. Hi ha un total de 23 comarques de Catalunya amb risc de calamarsa durant el dia d'avui. 
A Barcelona ciutat s'espera que les precipitacions més intenses arribin de cara a les 2-3 de la matinada, acompanyades localment de tempesta. 
Aquí teniu el radar ampliat on es poden veure les precipitacions en directe: 


Temps llarg mitjà termini


La jornada de dilluns vindrà marcada per les precipitacions febles a l'est de Catalunya que es podrien mantenir fins a últimes hores del matí. A la tarda es podrien obrir algunes clarianes a la ciutat de Barcelona. 
Dimarts últim dia del pont hi haurà un dia marcat pel sol tot i que hi haurà alguns núvols de cara a la tarda, no s'esperen precipitacions a Barcelona. 


Això és tot, recordem que la webcam situada a la capçalera del bloc estarà activa durant tota la nit per tal de poder observar les precipitacions i possibles tempestes que puguin succeir al barri de Les Corts de Barcelona. També dir-vos que durant la setmana vinent estrenarem la secció "seguiment de l'activitat solar" amb informació sobre el cicle solar 24 que ara mateix es troba al seu màxim. No us ho perdeu!!

Qualsevol dubte o suggerència feu-ho arribar mitjançant el fòrum del temps del pico, twitter o comentari en aquest mateix bloc que passeu un bon diumenge!!


Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada