divendres, 20 de juliol del 2012

Baixada de les temperatures


Bon dia, després de fer unes petites vacances per anar a Noruega ara ja toca començar de nou. Però primer hem de parlar sobre el risc d'incendi. Ara mateix la calor i l'ambient sec que hi ha als boscos està fent que el risc d'incendi sobretot a l'oest de Catalunya sigui molt alt. En general tota la península ibèrica esta en perill per risc d'incendis. També les illes Canàries i Balears on s'han produït una vintena d'incendis des que ha començat l'estiu. De manera que hem de tenir cura del que fem als boscos durant tot l'estiu. Ara si ja toca parlar de la previsió.




Temps passat



Aquesta setmana ha estat marcada per la calor intensa que s'ha pogut veure en els termòmetres. A la zona del Raval de Barcelona la temperatura màxima del dia 18 de juliol va estar de 32ºC una calor molt intensa acompanyada d'una humitat alta que produïa temperatures de xafogor al voltant dels 40º. Per altre costat l'ambient sec ens ha acompanyat durant tots els dies i es que no ha hagut cap dia de la setmana que hagi plogut. Alguns núvols al Pirineu i poca cosa més. Això ha estat el desencadenant de molts incendis a la muntanya.


Temps present



Ara mateix l'ambient continua sent calorós amb temperatures mínimes a la ciutat de Barcelona que ronden els 23-24ºC això acompanyat d'una humitat del 60% dona una sensació de xafogor de 30ºC aproximadament. Tot i que sembla que avui les temperatures màximes no arribaran tant a dalt com altres dies. Concretament la màxima que s'espera avui no hauria de sobrepassar els 30ºC no com altres dies en que s'arribaven als 31-32ºC al centre de la ciutat. Durant aquesta tarda nit podrien arribar alguns núvols alts al centre de Catalunya i podrien aparèixer alguns núvols baixos a la franja costanera sobretot al sud.


Temps mitjà termini





Els mapes ara mateix indiquen l'apropament d'una cua de front que comportarà l'augment de la nuvolositat entre dissabte i diumenge. A més durant la tarda de dissabte i de diumenge podrien aparèixer més ruixats sobretot a l'interior de Catalunya tot. Aquesta cua de front ens donarà un respir ja que les temperatures començaran a baixar. Es notarà sobretot la nit de dissabte a diumenge.


Temps llarg termini



Durant la setmana vinent s'espera que les temperatures es tornin a recuperar. Tot i que no ho faran amb tanta força com aquesta setmana. Semblaria que l'ambient sec tornaria a regnar sobre Catalunya tot i que a finals de setmana amb més possibilitat de ruixats de tarda. No obstant encara queden molts dies de manera que s'haurà d'anar confirmant les previsions.






Això és tot pel que fa a la previsió meteorològica. Només dir-vos que ja està disponible com ja haureu vist el l'aplicació a l'esquerra del bloc per consultar l'estat de les platges de tot Catalunya. També dir-vos que l'activitat solar tant intensa que vam tenir a finals de la setmana passada i principis d'aquesta ja ha parat tot i que les aurores continuen sent intenses als pols. Concretament es veuen aurores fins als estats més al nord dels EEUU tots aquells que fan frontera amb el Canadà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada