dilluns, 16 de juliol del 2012

Viatge a Noruega

Bon dia, després d'una setmana viatjant en creuer per diferents fiords noruecs el dia 14 de juny vaig arribar a Barcelona. El viatge en el creuer sortia des de Copenhague i anava fins a diferents pobles de Noruega com Flam, Olden, Geireanger, Bergen i Kristiansand. El viatge va estar marcat pels núvols. Durant el primer dia a Copenhague va estar plovent durant el migdia. Copenhague es una de les ciutats que hauriem d'aprendre molt. Allà el medi de transport que més s'utilitza són les bicicletes, no hi ha motocicletes unicament gran quanitat de bicicletes aparcades arreu de la ciutat. Després de fer una visita exprés per la capital de Dinamarca vam agafar el vaixell i vam fer un dia de nevegació per arribar dilluns a Flam.
La "sirenita" de Copenhague
Flam és un poble situat dins del fiord més llarg de Noruega, allà els salts d'aigua i les neus perpètues als cims de les muntanyes que formen els fiords són habituals. Durant l'entrada al fiord vam trobar boira dins el fiord com es pot veure a les imatges: 



El poble de Flam es un bonic poble envoltat de grans muntanyes i innumerables salts d'aigua. Allà vam agafar  el tren de Flam que ens va portar per diferents punt del fiord de Flam. Allà vam poder veure la cascada més famosa de flam, Kjosfossen. 

Després vam continuar amb el tren y vam arribar fins a una altura on ja hi havia algunes neus perpètues. Per últim vam regressar al port de Flam per anar fins a Olden. Durant el trajecte vam poder veure unes grans tempestes a l'horitzó:



Com podeu pensar a la latitud de Noruega el Sol de mitja nit es pot veure i perquè us feu una idea aquesta darrera imatge la vaig fer a les 23:02. El Sol es posava a les 23:04 i sortia a les 4:00 i això vol dir que durant tot el dia sempre hi havia llum tot i que entre les 00:00 fins les 2:00 hi havia una llum de posta i sortida de Sol i durant cap moment de la "nit" es podia veure cap estrella. 
A Olden vam anar a visitar el glacial de Briksdal on l'escalfament global es veia més clarament. Per arribar al glacial vam fer una pujada per la muntanya de 45 minuts. Durant el camí anaven posant senyals que indicaven fins a on arribava el glacial en diferents anys. A mig camí d'arribar a la posició actual del glacial ja vam trobar el primer cartell que datava del 1700 Al arribar allà vam poder veure com s'avia deteriorat el glacial ja que es trobava dividit en dues zones com es pot veure a continuació: 
 Durant el camí vam poder veure grans salts d'aigua com aquest:

De camí cap al creuer vam poder veure els efectes d'una gran tempesta que ens van dir que va ser un huracà que va passar pel poble d'Olden i va derruir algunes cases i sobre tot gran quantitat d'arbres. A més una cosa curiosa és que al poble d'Olden han construït un túnel només per passar per sota d'una allau i es que allà ja saben per on baixen les allaus i tenen fins i tot nom. 

Després vam tornar al creuer per anar fins a Geiranger el poble a latitud més alta que vam anar a visitar durant el trajecte vam trobar mala mar amb onades de 2-3 metres i amb el vaixell que es movia de costat a costat, no era res excepcional per a la tripulació acostumada però si per a les persones que no estàvem acostumats al moviment del vaixell. 
A Geiranger un petit poble vaig anar en kayak pel fiord una experiència que mai m'oblidaré. Tot i que va sortir molt car i es que Noruega és un país MOLT car i dues persones amb un professor una hora ens va costar 75€... Després de la visita de Geiranger vam començar a sortir i vam poder veure la següent imatge:

Després vam passar per les cascades de les 7 germanes que amb la pluja que estava caient es podien veure molt diferenciades:

Després vam sortir del fiord i vam començar a baixar de latitud fins arribar a Bergen la segona ciutat més important de Noruega després d'Oslo. Allà la zona més famosa de la ciutat és el marcat del peix. Una cosa curiosa és la gran quantitat de catalans que hi ha venent peix. També vam pujar fins a una de les 7 muntanyes que envolten Bergen amb un funicular. Després vam anar a donar una volta per la ciutat:


Tot cases baixes de diferents colors. Una bonica ciutat amb un gran port. Aquí ens van dir que no solia nevar gaire però les temperatures voltaven els 0ºC durant tot l'hivern. 
Després vam agafar el creuer per anar fins a Kristiansand la ciutat més avall de Noruega. Durant la nit vam poder veure aquesta preciosa posat de Sol:


 Aquesta imatge la vaig fer a les 23:30. 
A Kristiansand la ciutat plena de cases baixes va desaparèixer. En aquella ciutat els edificis eren sovints i el "bonic" de les cases nòrdiques es va perdre i es per aquest motiu que és la parada que menys em va agradar. 
Després vam tornar a Copenhague per agafar l'avió i tornar a Barcelona. Durant el vol vam passar per sobre de tempestes tant a França com al nord de Catalunya i es per aquest motiu que vam passar una zona de turbulències. 
Després vam aterrar posant fi al creuer. 
Això és tot sobre el bonic creuer molt recomanable per fer a terres nòrdiques.  


Ja teniu actualitzada la secció de "seguiment de l'activitat solar" amb una ejecció del tipus X que es va produir mentre estava a Noruega. Es per aquest motiu que vaig tractar d'observar l'aurora boreal però no va ser possible ja que hi havia gran quantitat de núvols i a més la claror era massa intensa. 
Fins aviat i bona setmana!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada