dimarts, 24 de juliol del 2012

Incendis a l'Alt Empordà i temps tranquil fins a finals de setmana

Bon dia, com vam comentar a l'altre entrada el risc d'incendis era molt alt i al final s'ha produït l'incendi. Només bastava una burilla per produir el que ningú volia. De tota manera després de dos dies tractant de controlar el foc ara sembla que l'incendi de cara a aquest migdia-tarda ja es podria arribar a controlar. De totes maneres el risc de foc és encara molt alt i es per aquest motiu que hem d'estar alerta ja que un altre incendi podria ser encara més important ja que les dotacions de bombers es trobarien concentrades a l'incendi de l'Empordà. De manera que hem d'extremar les condicions al camp i al bosc. 



Temps passat 



Les temperatures durant el cap de setmana van baixar com ja vam comentar que passaria, a més el cel durant dissabte va estar ennuvolat a bona part de la costa catalana cosa que va fer que les temperatures a la ciutat de Barcelona no arribessin a ser tant altes com dies passat. Aquesta baixada de les temperatures ha continuat fins a dies d'avui.


Temps present



Aquesta passada nit el cel ha estat serè i les temperatures han pogut baixar per sota dels 22ºC a la ciutat de Barcelona cosa que a permès que es pogués dormir correctament. Durant el dia d'avui el cel restarà seré durant tot el dia i les temperatures a la costa no sobrepassaran els 28-29ºC d'altra banda a l'interior les temperatures es mourien entre els 30-32ºC i al Pirineu les temperatures serien sensiblement baixes amb màximes de 25ºC. La mínima al Pirineu s'ha mogut pels 15ºC. Durant aquesta tarda podrien créixer alguns núvols al Pirineu que no deixaran precipitacions.


Temps mitjà termini



De cara a propers dies s'espera que les temperatures comencin a remuntar fins arribar a un màxim de calor pel dissabte. Amb temperatures que no arribaran a ser tant altes com la setmana passada. De totes maneres durant la tarda de dissabte es podrien produir alguns ruixats per la tarda a l'interior. De cara a diumenge el risc de precipitacions augmentaria tot coincidint amb una baixada de les temperatures. 






De moment això és tot esperem que els incendis es puguin controlar en poques hores i que totes les persones que han resultat ferides es recuperin el més aviat possible. També el nostre condol a totes aquelles famílies o amics que hagin perdut algú estimat en aquest dos incendis que han hagut a l'Empordà.
Bona setmana i fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada