divendres, 25 de gener de 2013

Pujada al Montcau

Divendres 25 de gener, vam pujar al Montcau un dels cims de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Situat darrera de La Mola vist des de Barcelona, el Montcau té una alçada de 1056 metres d'alçada. La nostra excursió va ser la següent:

L'excursió:


Agafem el cotxe des de Barcelona fins a Matadepera, després agafem la carretera de Talamanca. En aquesta carretera trobem gran quantitat de sal repartida pel terra. A partir dels 700 metres ja es comença a veure alguns trosos de neu glaçada als vorals de la carretera ombríols. A partir dels 800 metres es podia veure fins i tot neu sense glaçar als vorals de la carretera. I entre els 850 i els 900 trobem neu fins i tot a la solana. A l'arribar als 900 metres trobem l'aparcament del coll d'Estenalles. Aquí aparquem i trobem uns 5 cm de neu en parts d'ombra.

Comencem a pujar cap al com del Montcau. Durant la pujada trobem neu als voltants del camí especialment a les parts d'ombra. També ens trobem glaç que dificulta la pujada... La temperatura a l'aparcament es troba als voltants dels 3ºC a les 10:40 del matí que vam arribar. Durant la pujada la temperatura va baixar fins als 2ºC a les zones d'ombra mentre que a zones amb menys vegetació l'ambient menys humit donava menys sensació de fred ja que el sol escalfava força.

Els darrers 50-75 metres són de pujada d'una muntanya escarpada sense vegetació però que proporciona uns paisatges espectaculars com aquests:


Per l'oest es podia veure Montserrat: 


Cap al nord es podia veure tota la serralada del Pirineus ben nevada:


Cap a l'est es podia veure la serralada del Montseny també nevada a les cotes altes:

Per últim cap al sud es podia veure el mar, el cim de La Mola i una petita boirina:


En els darrers 20 metres de pujada al cim la velocitat del vent va pujar considerablement dels 0 km/h que hi havia al camí fins als 20-30 km/h que hi havia durant la pujada. A l'arribada al cim vent MOLT fort amb una velocitat sostinguda de 50-60 km/h la temperatura rondava els 3-4ºC i per tant teniem una temperatura de sensació de -5ºC aproximadament. 

Durant la baixada vam tornar per un altre camí que hi havia per fer un recorregut una mica més circular. En un punt d'ombra vam trobar això:


Era un petit punt amb gran quantitat de neu i gel al terra, aquí la temperatura era força baixa entre 3 i 4ºC tot i trobar-nos a les 11 del matí.

A la tornada neu als marges i temperatures cada cop una mica més altes fins arribar als 5ºC a l'aparcament.

En total el recorregut va ser de 4'30 km i le vam fer en 2 hores (ens ho vam pendre amb calma).

Això és tot!
Fins la propera!
BarcelonaMeteo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada