dimecres, 1 d’agost del 2012

Ambient sec i calorós

Bon dia! Calor es la paraula que descriu el dia d'avui. Ara mateix a la ciutat de Barcelona les temperatures es mouen entre els 28-30ºC depenent del barri una temperatura molt altra. Sembla que demà les temperatures ja començarien a baixar una mica. Ara mateix ens hem desplaçat des de Barcelona fins a un petit poble del Maresme on la calor no es tant acusada però la humitat és molt alta en concret ara mateix al poble de Caldes d'Estrac a pocs quilòmetres de Mataró tenim una temperatura de 27.1ºC una de les temperatures més baixes de tot Catalunya juntament amb altres observatoris situats als voltants. La humitat es del 81% molt alta fet que dona una temperatura de sensació de 37ºC. 


Temps passat 



Durant aquests dies la temperatura ha estat pujant prograsivament. No han hagut practicament núvols excepte a la costa catalana on han hagut alguns núvols baixos que han fet la guitza als banyistes que volien prendre el Sol. 
Les nits han estat marcades per la intensa calor on a Barcelona les temperatures no han baixat dels 22ºC per tant nits tropicals. 


Temps present 



Ara mateix el cel es ras a tot Catalunya i les temperatures estan pujant fins als 35ºC a l'interior i les 30ºC a la costa. Durant aquesta tarda podrien creixer alguns núvols però sense possibilitats de precipitació. La nit s'espera xafogosa i calorosa a la costa on serà dificil de dormir. 


Temps mitjà termini



De cara a propers dies les temperatures baixaran una mica però continuarà fent una calor intensa. Fins dissabte no s'esperen practicament ruixats a cap indret de Catalunya tot i que durant les tardes podrien creixer nuvolades. Durant la tarda de dissabte i diumenge podria ploure al Pirineu i això farà que baixi una mica les temperatures. 


Així doncs hem de pronosticar un hambient sec i caloros que fará que el risc d'incendi sigui molt alt a gran part dels boscos catalans de manera que s'ha d'extremar les precaucions al bosc. 
Això és tot disfruteu de les vacances tots aquells que les comenceu avui i sort amb el treball tots aquells que durant aquestes dates comencen un altre vegada. 
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada