dimecres, 29 d’agost del 2012

Alerta per tempestes

Bon dia!! Primer de tot esperem que us agradi el nou format del bloc. Hem fet una reforma pensant amb vosaltres per tal de tenir els continguts més accesibles. Ara ja està quasi acabat de manera que us convidem a que li dongueu una ullada.
A més d'això hem de parlar del primer temporal de la "temporada" i es que un front procedent de l'Atlàntic ens donarà importants ruixats a gran part de Catalunya. De manera que benvinguts al nou bloc!

Amb aquest nou format canviarem les presentacions de les previsions. Les farem amb més explicació del que pugui passar aportant mapes per fer-ho més didàctic. Les nostres eines essencials seran els mapes que tenim a l'apartat de "seguiment meteorològic". 


Durant aquesta tarda s'espera que la xafogor sigui intensa a tota la costa catalana i així ho serà durant tota la nit amb unes temperatures mínimes a la costa central de 25ºC mentre que al Pirineu i Catalunya central les temperatures siguin una mica més baixes. amb valors d'entre 20-10ºC. Per altra banda el cel es començarà a ennuvolar durant la nit i matinada.
De cara a la matinada al les comarques de Lleida ja podria començar a caure algun primer ruixat. A messura que avancin les hores les precipitacions començaran a agafar força i descarrgar alguna primera tempesta. A continuació teniu el mapa confeccionat pel SMC en el seu model numèric MM5 en un radi de 12 Km;


De cara al matí les precipitacions es traslladen cap a l'est de Catalunya afectant bona part del Pirineu Català.  Serà de cara al migdia quan les precipitacions començaran a baixar cap al sud i centre de Catalunya Les precipitacions seran fortes i podrien anar acompanyades de pedra o calamarça segons informa el SMC, a més aquest, també informa de l'alta probabilitat de reuixats de pedra o calamarsa sobretot al centre i nord de Catalunya. A continuació teniu el mapa de precipitacions per demà a la tarda:

Posteriorment sembla que les precipitacions s'anirien desplaçant mar en dins i desapareixerien de manera que l'episodi d'intenses precipitacions s'acabaria a la nit de dijous.


A partir d'aquí és una incògnita hi ha diverses opcions sobre el pronòstic podria ser que una depresió es formés al Mediterrani produint una llevantada, podria ser que aquesta depresió unicament ens enviés vents del nord produint una baixada de les temperatures però sense precipitació (aquesta és la opció que ara agafa més força). De manera que haurem que acaba passant ja que aquestes depresions mediterrènies són les més impredictibles i haurem d'estar atents!

Bé això és tot esperem que us hagi agradat el nou format del bloc! Fins aviat!!!!

2 comentaris:

  1. Fa tant de temps que no plou, que demà em sorprendré al tornar a veure els carrers mullats.

    Una pregunta, a llarg termini sabeu aproximadament quan s'acabaria la calor estiuenca (xafogor)? Això és inaguantable... =S

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament demà s'esperen tempestes fortes a bona part de Catalunya sobretot a les comarques Barcelonines del prelitoral. Durant el dia de demà el cel estarà tapat i hi harà gran quantitat d'humitat sobretot a la costa cosa que farà que la xafogor sigui marcada de totes maneres a mesura que arribin les precipitacions i posteriorment les temperatures començaran una forta deballada que en jornades següents seran més marcades. De manera que aquesta nit seria la última nit de xafogor :)

      Elimina