divendres, 31 d’agost del 2012

Posibles tempestes de tarda a la costa

Bon dia, després de les precipitacions generals d'ahir sense grans aiguats ni grans tempestes ara toca el torn de les nuvolades de tarda més actives. 

Durant el dia d'ahir les precipitacions van regar bona part del territori a excepció de punts de Lleida o Tarragona. Les tempestes més actives es van traslladar cap a la costa central on es van reactivar una mica. Els registres a la ciutat de Barcelona van rondar els 20-25 l/m2. Les tempestes no anaven acompanyades de grans llampegades tot i que puntualment van deixar caure alguna descàrrega. El nostre sistema de detecció de llamps va poder fotografiar un llamp cap a les 9 de la nit, la fotografia ja està disponible a l'apartat de detecció de llamps. A continuació teniu els dos mapes confeccionats pel SMC on es pot veure la quanitat d'agua recollida a tot Catalunya i els llamps enregistrats a Catalunya







Per altra banda toca parlar dels possibles ruixats a tota la costa central, en concret el maresme de cara a últimes hores de la tarda i Barcelonés i costa tarragonina per la nit i matinada. Els registres no haurien de ser del tot importants tot i que esporàdicament podrien descarregar tempestes de caràcter local amb moderada-forta intensitat. Després les precipitacions s'anirien mar endins. 

Pel que fa al vent, els dos extrems del país seran els més castigats degut a una perturbació a Itàlia que aportara vents del nord a l'Empordà i vents del NO a les terres de l'Ebre, de totes maneres cada vegada tindran menys força. 

L'onatge es mantindrà amb onades de 2-3 metres mar endins i d'1 metres a la costa catalana aproximadament excepte a punts del nord on podrien sobrepasar una mica més. A continuació hi ha un mapa de previsió d'onatge per a la costa catalana. 





De moment això és tot, recordar-vos que les emissions de la webcam ja disponibles fins les 3:00 de demà per tal d'observar les possibles tempestes que es pugin formar a la ciutat de Barcelona, també hem encés el detector de llamps per poder fotografiar les descàrregues elèctriques. 
Passeu molt bon cap de setmana i fins la propera!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada