dijous, 27 de setembre del 2012

Precipitacions durant el cap de setmana

Bon dia! Deixem de banda el tema del Nadine per parlar d'una llevantada!! Com vam anar dint durant el seguiment del Nadine la predicció seria molt dificil de fer-la ja que el moviment de l'ex-huracà canviaria el temps a bona part d'Europa i així ho ha fet. Fins 2 dies abans no es sabia si avui plouria o com ho fiaria... Finalment avui no ha plogut, únicament algunes gotes a la costa però res important. Serà de cara al cap de setmana quan les precipitacions més fortes podrien arribar a casa nostra.

La previsió per als propers dies està ben clara, l'arribada d'una petita depresió que entrarà en poques hores per l'estret de Gibraltar farà que s'inestabilitzi l'atmosfera a bona part de la costa oriental de la península. A continuació teniu la imatge quasi actual de l'atmosfera a 500hPa:


en la imatge es pot veure la pertorbació situada al sud de Portugal i la direcció assenyalada amb les fletzes del recorregut que farà en properes hores. En un primer moment, és a dir, demà les precipitacions més importants se les endurà el país Valencià ja que el vent de mar cap a terra començarà a entrar primer per la part més baixa de la península però posteriorment de cara a divendres tarda-nit i sobretot dissabte les precipitacions es desplaçaran cap a Catalunya afectant de sud cap a nord. A continuació hi ha la imatge prevista per divendres a la tarda on es veuen les intenses precipitacions que podrien caure a l'interior i al sud del Pais Valencià:

També teniu tot seguit la imatge de precipitacions prevista per dissabte al migdia de precipitacions:

Les precipitacions més importants de dissabte s'esperen a l'interior de les comarques tarragonines i sud de les de Lleida. L'MM5 indica el següent pronòstic:

En la imatgè es pot veure com les comarques del sud de Catalunya serien les que més precipitació rebrien durant el matí a Catalunya mentre que a la tarda serien les del nord les que més recullirien:

Ara per ara les precipitacions voltarien els 20 litres/m2 a la costa central, 25-30 litres/m2 a la costa daurada, 40 litres a l'interior de Tarragona i sud de Lleida i 20 a les comarques de Girona. Al Pirineu s'esperen precipitacions més minses que es quedarien entre els 5-15 l/m2.

De totes maneres demà serà notícia el vent que podrà bufarà amb una velocitat mitjana d'uns 30 km/h a la mateixa ciutat de Barcelona. En general a tota la costa s'espera vent moderat mentre que a l'interior no passaria dels 5-10 km/h. La direcció serà NNE-NE durant tot el dia.


Per últim només dir-vos que la webcam i el detector de llamps d'aquests bloc estaran actius des de demà a les 00:00 fins diumenge a les 10 del matí. Això és tot passin un bon dijous i fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada