dimecres, 12 de setembre del 2012

Tempestes i ruixats durant aquesta tarda i nit al nord-est de Catalunya

Bon dia, després d'uns dies d'inactivitat meteorològica ara toca parlar de precipitacions aquesta tarda.
S'esperen precipitacions de caràcter moderat a la meitat est de Catalunya. El Servei meteorològic de catalunya ha donat un avís a 18 comarques per precipitacions superiors a 20 litres en 30 minuts. A més s'indica la posibilitat de tempestes. D'aquesta manera comencem la previsió.


Durant aquest migdia s'espera que les precipitacions que ara mateix hi ha a l'extrem nord de Catalunya s'extenguin cap a altres punts del nord-est, els ruixats cada vegada haurien de tenir més força. A continuació teniu el mapa fet pel SMC on es mostra la precipitació prevista per les properes hores:



En aquests tres mapes es pot veure clarament com la zona més afectada seria les comarques de la costa gironina. De totes maneres això és difícil de preveure i per tant pot ser que es creixi un núvol que deixi grans registres de precipitació en altres punts preferiblement del nord-est de Caatalunya.

Per altra part durant aquesta tarda un altre fenòmen atmosfèric que serà notícia serà el vent. A partir del migdia ja podria començar a bufar fort als dos extrems de Catalunya, també al Pirineu preferiblement a la cara nord. A continuació teniu un mapa de previsió per aquesta nit del vent que pugui fer a Catalunya:



Aquest vent que ha fet donar un avís per vents superiors als 126 km/h en determinades ratxes en la comarca de l'alt Empordà. A conseqüència del vent l'estat de la mar es veurà alterat donant onades que segons informa el SMC podrien superar els 2,5 metres a l'extrem nord de Catalunya.

Es possible que les precipitacions siguin en forma de tempestes acompañades de calamarsa o pedra, en aquest sentit el SMC ha infromat d'aquesta possibilitat i ha possat una probabilitat moderada a un total de7 comarques per aquesta tarda. Les precipitacions podrien afectar Catalunya fins les primeres hores del matí de demà, ja afectant bàsicament a la costa Barcelonina i Tarragonina.

Durant aquesta propera nit el que si que es notarà a tota catalunya serà una baixada dràstica dels termòmetres amb una nit freda a l'interior i Pirineu mentre que a la costa es podrà tornar a dormir després d'unes nits amb molta xafogor.

Les temperatures posteriorment començarien una lenta remuntada però que mantindrà les temperatures de la nit a la banda baixa del termòmetre.


De moment això és tot, esperem que aquestes precipitacions siguin agraïdes i no facin grans destrosses.
Durant el dia d'avui hem habilitat l'Stream i el detector de Llamps que estarà actiu fins dijous al matí. Esperem gaudir d'un espectacle de llamps a la ciutat de Barcelona, a veure que acaba passant...
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada