dilluns, 26 de novembre del 2012

Precipitacions i molt fred

Bon dia!! Feia temps que no teniem cap situació per comentar al bloc, ara si!! Una marcada entrada de fred nòrdic i una pertorbació ens afectaràn durant aquesta setmana!! Primer de tot dir-vos que fins d'aquí dos setmanes encara no podrem proporcionar les imatges de l'Stream amb una freqüència d'actualització correcta, ara s'actualizen cada 10-20 segons. Esperem que baixi fins al segon. 


Aquesta entrada la dividirem entre dos. La precipitació de dilluns, dimarts i dimecres i el fred que ens afectarà a partir de dimecres de manera més intensa. 

Precipitacions


Durant aquesta tarda els ruixats que ara mateix comencen a sortir pel radar de Catalunya s'han d'anar generalitzant. Afectaran sobretot el Pirineu Oriental i en general tota la Catalunya Interior. A la costa els ruixats arribaran a últimes hores del dia. 


De cara a aquesta propera nit esperem que les precipitacions s'intensifiquin sobretot a la costa central i zones pròximes on s'esperen les precipitacions més importants. Terres de l'Ebre i de Ponent es quedaran al marge de les precipitacions durant aquesta nit: 

Els ruixats poden anar acompanyats de tempesta segons informa el SMC a les comarques del nord-est aquesta tarda i la costa central, Brava i nord de la Daurada de cara a demà.

Per altra banda durant el matí-migdia de dimarts esperem unes importants precipitacions a la costa central i Catalunya central amb registres que poden superar els 25 litres en poca estona: 

La costa de neu en aquests moments estarà molt alta. A la ciutat de Barcelona per exemple es trobarà prop dels 1300 metres, però al Pirineu estarà per sota dels 1000 metres sobretot a l'occidental:


Esperem que de cara a la tarda els ruixats vagin perdent força fins a arribar a desaprèxier durant la nit de dimars a dimecres. De totes maneres la temperatura en aquests moments començarà a baixar i la cota de neu també de manera que esperem que la cota de neu de cara al matí de dimecres es situi a 850 metres prop de la costa de manera que si encara quedés algun ruixat residual a muntanyes altes de la costa com Montserrat o el Montseny es podria produir alguna nevadeta.

Després d'això res de precipitació. Esperem que els ruixats només afectin la cara nord del Pirineu com bé es pot veure amb la següent imatge:


La nevada del pirineu durarà molt fins ben bé dijous a la tarda de manera que el gruix que s'acumularà serà important. D'altra banda es podrà veure neu a qualsevol indret del Pirineu ja que la cota serà 250 a partir de dimarts a la tarda i durant tot dijous, divendres, dissabte i diumenge serà de 0m.


Temperatures


El fred s'espera durant la segona meitat de la setmana. A partir de dijous ens arribarà la part més freda cosa que farà baixar les temperatures a tot Catalunya. En concret esperem que dijous faci més fred durant les últimes hores del dia que no pas les primeres on normalment s'enregistra la mínima diària. A la ciutat de Barcelona  esperem temperatures dijous de 7ºC al matí mentre que a la nit s'esperen 6ºC la màxima diària serà de 11ºC. A Tarragona dimecres s'espera una màxima de 11.5ºC i una mínima de 7ºC, a Girona una mínima de 6ºC i una màxima de 8ºC i a Lleida 3.5ºC de mínima i 9.5 de màxima. 

A partir de dijous les temperatures cada vegada més fredes.

Divendres esperem temperatures inferiors als 4ºC a la costa central, 1.5ºC a Girona, -1ºC a Lleida i 3.5ºC a Tarragona. A alta muntanya esperem una mínima divendres de -9ºC  a 1000m. 

Dissabte serà un dia MOLT fred amb temperatures a Lleida inferiors als -2ºC, a Tarragona 2.5ºC, a Girona 0ºC i a Barcelona 3ºC.

Diumenge les temperatures tocaran terra. El fred serà ben viu i les temperatures màximes no superaran els 7ºC a la costa, a l'interior no superaran els 5ºC i al Pirineu ampliament negatives per sota les màximes del -5ºC. Les mínimes a Barcelona rondaran els 0ºC com a Tarragona, a Girona temperatures inferiors als 0ºC com a Lleida. A alta muntanya registres inferiors als -15ºC!


De moment això es el que indiquen els mapes. S'haurà d'anar actualitzant la informació a messura que els mapes s'actualitzin. Ara per ara neu a cotes baixes no hi haurà tot i que no serà pel fred ja que la cota de neu a la ciutat de Barcelona diumenge al matí serà de 0m.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada