dijous, 28 de juny del 2012

Ambient de ple estiu

Bon dia a tots i a totes! Sembla que la calor de ple estiu ja ha arribat!!. Avui tots els aires condicionats a tota velocitat però recordeu que no s'ha de fer un abús!!




Temps passat 


Durant dies anteriors la temperatura ha anat pujant fins a valors que avui han arribat a 40ºC a les terres de ponent. Aquestes temperatures tant altes tant al migdia com a la nit on la màxima a la ciutat de Barcelona ha estat de 25.7ºC al barri de Les Corts fa difícil dormir. De totes maneres sembla que aquestes temperatures tant altes no haurien de durar molt de temps. Durant aquesta nit passada ens han sorprès les tempestes "seques" que han hagut entre el Baix Llobregat i el Barcelonès amb una vintena de llamps tot i que les precipitacions han estat minses. A Gavà s'ha recollit 1 litre aproximadament. Aquestes tempestes el que han produït es que la temperatura pugés una mica!


Temps present


Durant el dia d'avui el sol ha lluït durant tot el dia i les temperatures s'han enfilat a la ciutat de Barcelona fins els 30-31ºC. Hem d'informar-vos que l'estació que tenim instal·lada al barri de Les Corts no dona temperatures correctes durant les hores de sol, fet que no ens podem fiar de les temperatures de 34ºC que ha marcat de màxima. Aquest problema s'està tractant de solucionar. Durant aquesta nit sembla que les temperatures es mantindran al voltant dels 24-25ºC fent d'aquesta una nit difícil d'agafar la son. 


Temps mitjà termini


Però com ja hem dit abans, les altes temperatures només duraran dos dies més ja que de cara a la setmana vinent les temperatures baixarien una mica. Concretament a partir de diumenge les temperatures recularan una mica fins a situar-se als 25ºC de màxima a la ciutat de Barcelona durant dimarts i dimecres. De totes maneres sembla que diumenge podrien arribar algunes precipitacions de cara a la tarda tot i que durant tot el dia l'ambient marcat pels núvols impedirà la pujada del termòmetre. De cara a la setmana vinent els ruixats podrien guanyar terreny sobretot a les tardes de dijous i divendres. 




Bé això és tot pel que fa a la meteorologia, només recordar-vos que la webcam ja està operativa al menys al seu mode stream que podeu veure a la capçalera d'aquest bloc i les imatges que envia a Wunderground.com encara no les envia correctament de manera que intentarem solucionar el problema el més aviat possible. Pel que fa a l'astronomia dir-vos que pròximament tindrem un nou comentari sobre l'evolució del cicle solar on sembla que durant aquesta setmana podria remuntar una mica l'activitat solar que ha estat parada durant dues setmanes. També dir-vos que properament tindreu l'aplicació al bloc per poder consultar l'estat de les platges de Catalunya. 
Això és tot, esperem que no passeu molta calor i gaudiu dels caps de setmana de platja amb calor que tindrem!! Fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada