dissabte, 2 de juny del 2012

Precipitacions generalitzades i transit planetari

Bon dia, després d'uns quants dies que no em escrit previsions avui tornem. Sentim haver estat tots aquests dies sense afegir previsions però hem estat molt enfeinats.

Temps passat

Durant tota aquesta setmana el temps a estat tranquil amb ruixats de tarda al Pirineu que puntualment han arribat fins a la Catalunya central. Tot això es va acabar de cara a dijous-divendres. Durant el dia d'avui els ruixats de tarda han tornat a aparèixer de cara a la tarda amb una certa intensitat. Les temperatures durant tota aquesta setmana s'han mantingut altes arribant fins als 35ºC a la franja de ponent

Temps present

Ara mateix les precipitacions més importants es registren al Pirineu Occidental sobretot a la cara nord. A la resta del territori el Sol domina i les temperatures es situen a la banda alta del termòmetre.

Temps mitjà termini

De cara a demà les precipitacions guanyaran terreny, primerament a les comarques de Lleida i sud de Tarragona i posteriorment a la resta de Catalunya. Les precipitacions segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya podran descarregar 20 litres en 30 minuts a bona part de les comarques de Catalunya a excepció de la costa central on les precipitacions no serien tant intenses tot i que si que faran acte de presència. De cara a la tarda les precipitacions més importants s'esperen al nord est de Catalunya amb precipitacions que podran anar acompanyades de tempesta calamarsa i ratxes de vent fortes.
De cara a propers dies semblaria que la inestabilitat desapareixeria a excepció de la matinada de dimarts on podrien haver alguns ruixats a la costa catalana. Les temperatures que hauran baixat transitòriament durant diumenge i dilluns tornaran a remuntar de cara a finals de setmana.
De cara a dimecres al matí s'espera un cel net de núvols a la ciutat de Barcelona cosa que farà que es pugui intentar veure el transit de venus previst per les 06:18 i que en cas que no hagi boirines ni res semblan es podria veure en la seva fase final des de la ciutat de Barcelona. A continuació teniu el mapa des d'on es podrà observar aquest fenomen que no es repetirà fins el 2117




Bé això és tot. Un grup d'observadors es desplaçarà fins al castell de Montjuïc per intentar veure aquest succés irrepetible. Si ho observeu podeu enviar les vostres imatges obtingudes a marc_rusi@hotmail.com i les col·locarem al bloc.
Recordeu que per poder veure aquest fenomen s'ha d'anar equipat o bé amb un telescopi AMB FILTRE SOLAR o bé mitjançant el següent aparell:


Bé això és tot esperem que passeu un bon cap de setmana!
Fins la propera!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada