dissabte, 9 de juny del 2012

Precipitacions de tarda i resum del trànsit planetari

Bon dia! Sembla que ara ja podrem començar a fer un altre vegada publicacions més periòdicament!! Vau poder veure el trànsit de Venus?? Nosaltres sí. I aquí teniu algunes imatges:











La qualitat de les imatges no és la millor però és el que es va poder fer amb el cel i la càmera que tenia. Aquestes imatges les vaig poder fer mitjançant l'ús d'un telescopi amb el seu filtre solar i una càmera fotogràfica. Vam anar a fer la observació a la muntanya de Monjuïc i l'observació va estar marcada per les dificultats produïdes pels núvols. 
Després d'aquest incís comencem amb la previsió que ve marcada per les precipitacions.

Temps passat 

Bé a més del núvols que vam tenir el matí de dimecres també el cel es va mostrar més assolellat als migdies i tardes tot i que als matins els núvols a la costa i prelitoral eren abundants i tapaven el cel. Durant el dia de dissabte el cel s'ha presentat una mica menys amenaçador com altres dies tot i que han hagut alguns núvols. Les temperatures han baixat respecte a dies anteriors.

Temps present

Ara mateix els núvols dominen gran part de Catalunya i és que estem a l'espera d'un nou front que arribarà demà a la tarda. com bé es pot veure en la següent imatge: 



Les temperatures a la costa no passen dels 25ºC i a l'interior es troben al voltant dels 20ºC al Pirineu 15ºC 

Temps mitjà termini

De cara a aquesta tarda i propers dies els ruixats de tarda seran freqüents amb una mica més d'importància demà que avui però s'espera que cada dia hi hagin precipitacions a Catalunya. Avui restringides a l'àrea del Pirineu, demà a la meitat Nord-Est i de cara a dilluns podrien afectar qualsevol punt de Catalunya amb més importància contra més al nord siguis. Durant la jornada de dilluns les precipitacions podrien aparèixer durant el matí també. Els ruixats podran ser importants amb moderada/forta intensitat. En següents dies les precipitacions de tarda dominaran però ja de forma menys extensa que en dies anteriors. Restringides a les comarques interiors i del Pirineu. 

De moment això és tot estem pensant en crear una nova secció al bloc on es realitzaran observacions astronòmiques mitjançant un STREAM de manera que en propers dies anirem parlant de tot això i de previsions meteorològiques. 
Fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada