diumenge, 14 d’octubre del 2012

Regada general

Bon dia, després d'un dissabte marcat per l'ambient asoleiat a bona part de Catalunya ara toca parlar un altre vegade de preciptitacions. En aquesta ocasió creiem que no serien tant importants.


Durant el matí d'avui han estat arribant franges de núvols alts a bona part de Catalunya i es que s'aproxima un petit front procedent de l'Atlàntic. Pasarà durant aquesta tarda-nit-matinada i creiem que regaran tot Catalunya. Primerament començarà a ploure per les comarques del nord-oest, ara mateix ja es veuen arribar els primers ruixats per la Vall d'Aran. De cara a les properes hores els ruixats s'haurien d'anar generalitzant una mica més i afectar més territoris amb més intensitat. No seran precipitacions tant importants com les de divendres. 
A continuació hi ha el model MM5 confeccionat pel SMC on es pot veure la intensitat i ubicació de les precipitacions de cara a aquesta tarda:
En aquest moment les precipitacions serien poc importants però a messura que passin les hores s'haurien d'anar intensificant com bé es pot veure en la següent imatge:
Aquí podem veure com les precipitacions de cara a la nit estarien situades a tota la costa catalana i els ruixats més importants s'espererien a les terres de l'Ebre. Posteriorment les precipitacions més importants s'anirien desplaçant mar endins tot i que a últimes hores del dia les més intenses estarien situades a les comarques gironines: 

Després d'aixó les precipitacions viatjarien mar endins afectant de manera intensa les Illes Balears, en especial Menorca i nord de Mallorca. Tampoc es descarta que durant la matinada es reprodueixin alguns ruixats just a primera línia de mar de la costa central que no descartem que toquin terra com bé es pot veure en la següent imatge:
Després d'això l'ambient asoleiat s'impossaria fins a finals de setmana. Amb una lenta pujada de les temperatures, també serà destacable el vent de Tramuntana que bufarà a l'Empordà i el Mestral a les terres de l'Ebre de cara a dilluns com bé es pot veure en la següent imatge:

De cara a dijous-divendres s'esperaria una baixada de les temperatures amb precipitacions tot i que encara no està del tot clar. De totes maneres hem de tenir clar que l'estiuet que parlàvem fa uns dies ja s'ha acabat i suposo que si heu sortit al carrer haureu vist que la refrescada ha estat important. Durant aquesta setmana vinent les temperatures pujarant durant el dia però durant la nit continuaran sent baixes.


Això és tot, esperem que passeu un bon diumenge i fins la propera!!
Recordau-vos que durant aquest cap de setmana han estat les festes del barri de Les Corts lloc on tenim l'estació meteorològica de manera que hem possat el prospecte de les activitats que es faran. Durant aquesta nit serà el correfoc i el castell de focs articifials. Encara no sabem si seran visibles des de la possició de la càmara però deixarem encés el mode Stream durant la nit per tal de veure els focs articifials si es realitzen ja que l'amenaça de pluja existeix. 
Gràcies per seguirnos i fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada