dimecres, 24 d’octubre del 2012

Seguiment 25-28 d'octubre

Bon dia! Aquest final de setmana també hi haurà un canvi de temps!!. A continuació hi ha totes les actualitzacions fetes fins a dia d'avui. Amb motiu d'aquest nou canvi de temps la webcam estarà activa des de dijous al matí fins diumenge a la nit. El detector de llamps també estarà actiu durant tot aquest temps.


-->
Actualitzat dissabte, 27 d'octubre de 2012

Amb aquesta darrera entrada tanquem el tema de seguiment de l'episodi. Sembla que ara ja només queda esperar la baixada forta de les temperatures i l'arribada a tot catalunya del fort vent. Moltes gràcies per seguir-nos i compte amb aquestes primeres glaçades generals!! Les temperatures més baixes es donaran dilluns al matí. Hi ha diversos avisos per estat de la mar, vent i neu publicats pel SMC. Aviat tornarem!! 
Fins la propera!!!


Actualitzat divendres, 26 d'octubre de 2012
Bon dia! Com bé deiem ahir les previsions pel cap de setmana encara no estan del tot definides. Avui els mapes indiquen precipitació més important i amb una mica més de fred, de manera que en l'actualització de les 6h UT la cota de neu amb precipitació a la ciutat de Barcelona era de 500 metres!

Divendres tarda: El que queda de tarda estarà marcat per precipitacions que han d'anar a menys ila tramuntana i mestral hauria de començar a entrar a últimes hores del dia. Una Tramuntana i Mestral forts. EL SMC ha donat un avis per ratxes que podrien superar els 90 km/h als dos extrems de Catalunya i Prieneus de cara a dissabte, mentre que diumenge no se'n salva cap comarca.

Dissabte: Com ja hem comentat, el vent fort ha de marcar el dia. De cara a la tarda-nit es poden crear algunes precipitacions o tempestes a les comarques de la costa central i costa brava sud. Aquests ruixats coincidiran amb l'arribada de la bossa d'aire freda que farà baixar els termòmetres fins a 15ºC a punts del Pirineu!. Això farà que la cota de neu es desplomi literament fins als 0 metres al Pirineu i els 500 metres a la costa. A hores d'ara no es descarta algun floc de neu al cim de la muntanya del tibidavo tot i que jo sincerament crec que no arribarà a passar.

Diumenge: Dia MOLT fred amb temperatures inferiors als 10º a la costa, inferiors als 5º a la catalunya central i menors que 0 a les valls pirinenques mentre que als cims es pot baixar dels -10º!!
El vent serà destacable a TOT Catalunya.

Dilluns: El fred serà encara més acusat amb temperatures mínimes que rondaran els 5ºC a la costa, els 0ºC a l'interior i ampliament negatives al Pirineu, no es descarten registres inferiors als -20ºC a determinats pirinencs.

Dimarts: Encara està per confirmar, podria venir un altre pertorbació que fés una regada general tot i que aquesta opció encara no està del tot confirmada. Els últims mapes diuen que si arribaria mentre que dies abans deien que no, s'haurà d'anar seguint...

Això és tot. No adjuntem cap imatge ja que els pronòstics no han cambiat gaire així que valdrien perfectament els mapes d'actualitzacions anteriors.
 Moltes gràcies per seguir-nos i si hi ha alguna novetat importants la farem saber al bloc.
Fins aviat!!

Actualitzat dijous, 25 d'octubre de 2012

Avui poca cosa a comentar, només dir que les previsions pel cap de setmana encara no estan clares. En l'anterior actualització del model GFS un dels més fiables a llarg termini donava precipitacions en forma de neu a cotes molt baixes, rondant els 0 metres de cara a diumenge a la matinada (nit de dissabte a diumenge) en aquesta última actualització de fa pocs minuts dona precipitacions en forma de neu a partir dels 800 metres. Fins demà creiem que no es sabrà certament on es situarà la bosa d'aire freda que ens afectarà de cara a la nit de diumenge.

D'aquesta menera només podem possar alguns mapes per demà i aquesta nit:

S'esperen precipitacions molt importants de cara a aquesta nit sobretot a la costa. Les precipitacions més abundants a la costa central. En 9 hores es podrien recollir 50 litres en aquestes zones mentre que a la resta 20-30 litres. Alguns d'aquests ruixats aniran acompanyats de tempesta.

Els mapes que fèiem ahir per divendres encaixen perfectament amb la previsió que hi ha de manera que els reutilitzem...



La cota de neu dissabte al Pirineu començarà als 2000 metres i cap al migdia es situarà als 1500 durant la tarda baixarà fins als 0 metres. A la costa central s'esperen ruixats de cara a la tarda-nit amb unes temperatures molt baixes. De cara a la nit s'espera que la cota de neu es situi entorn als 800 metres.

Les temperatures diumenge de ple hivern. Atenció al glas perquè serà present a tot Catalunya excepte a la línia de la costa.

Això és tot en properes actualitzacions més detalls sobre aquesta cota de neu i aquest fred intens que ve acompanyat de vent de tramuntana i mestral als dos extrem de Catalunya.




Actualitzat dimecres, 24 d'octubre de 2012

Dijous matí: Durant el matí de dijous les precipitacions començaran a afectar les comarques més occidentals de Catalunya. Serien ruixats generals que localment podrien deixar tempesta sobretot al Pirineu i a les comarques de Tarragona. El SMC ja ha activat l'avis per intensitat de precipitació. (20 litres en 30 minuts).
A messura que avancin les hores les precipitacions s'extendran cap a altres punts del centre de Catalunya i la costa central.



Dijous tarda: De cara a la tarda els ruixats podran afectar qualsevol lloc de Catalunya quedant al marge les comarques de l'extrem oriental. Els ruixats podran anar acompanyats de tempesta. Es preveuen reculls de precipitació entre 10-50 litres en durant tot el dia. Es podria superar aquesta marca a les comarques tarragonines on es podrien arribar fins als 70 litres.



Dijous nit: La nit de dijous serà moguda. S'esperen precipitacions importants a bona part del territori afectant ara si les comarques de l'Empordà. Les precipitacions més importants es trobaran a la zona costanera, en especial a la costa Daurada centre i sud i també a la costa Brava.



Divendres matí: A primeres hores del matí les precipitacions més importants afectaran tota la costa Daurada nord i sud de la central. S'esperen precipitacions fortes acompanyades de tempesta, també a la zona de l'Empordà podrien caure algunes precipitacions intenses. A la resta del territori precipitacions moderades. A messura que avancin les hores les precipitacions s'aniran desplaçant cap al nord seguint tota la franja litoral de manera que les comarques de la costa central serien les que més aigua rebrien. Es podrien acumular en tot el matí entre 30-50 litres. A ultimes hores del matí les precipitacions remetrien a les terres de l'Ebre. A la resta precipitacions perdent força.



Divendres migdia: Les precipitacions aniran desapareixent progresivament. L'última zona on deixarà de ploure serà cap a l'Empordà. Al Pirineu podrien quedar alguns ruixats residuals

Divendres tarda: No s'esperen precipitacions enlloc, tret d'algun punt del Pirineu. Les temperatures durant el dia de divendres es mantindran estables.



Dissabte: Les precipitacions es tornara a generalitzar amb precipitacions més importants que les de divendres. Donat que falten encara 3 dies, el pronòstic no està del tot clar per tant haurem d'esperar per fer una revisió més acurada. Semblaria que de cara a la tarda de dissabte les precipitacions podrien ser importants a gran part de Catalunya. A messura que avancin els dies anirem fent previsions més acurades.

Diumenge: Dia més tranquil amb una baixada notable de les temperatures. Temperatures a la ciutat de Barcelona mínimes previstes (Ara per ara) 6.5ºC!

De moment això és el que podem dir ara per ara. En properes actualitzacions que fem anirem precisant més la predicció pel cap de setmana.
Gràcies i fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada