dimecres, 17 d’octubre del 2012

Seguiment de la situació 18-22 d'Octubre

Bon dia!!, el que deiem en l'anterior publicació s'ha confirmat. Precipitacions importants venen cap a casa nostra de cara a finals de setmana. Al bloc iniciem aquest tema que anirem actualitzant a messura que s'actualitzin els models. De moment aquí reniu l'última previsió feta:


-->
 Actualitzat diumenge, 21 d'octubre de 2012

Ara mateix: Ruixats localment intensos a bona part de Catalunya. Durant la tarda i els ruixats han d'anar agafant força, de cara a la nit els ruixats més intensos s'esperen a la costa central.

Precipitacions previstes per aquesta tarda i nit:




Actualitzat diumenge, 21 d'octubre de 2012

Acabem de fer els següents dos mapes que mostren la comparativa entre la pluja esperada i la caiguda. La diferència es bastant evident i es que aquestes petites depresions que es formen al mediterrani són de molt mal preveure...



Actualitzat diumenge, 21 d'octubre de 2012

Ara mateix: Les precipitacions comencen a entrar per la costa central. Ara mateix s'ha de consultar el radar i mirar per la finestra per veure l'evolució de la depresió:




Actualitzat dissabte, 20 d'octubre de 2012

Ara mateix: Les precipitacions donen una petita treva a les comarques Barcelonines i tarragonines, mentre que a Girona i sud de Lleida les precipitacions encara persisteixen.


Dissabte matí: Durant el matí de dissabte les precipitacions aniran de menys a més. A primeres hores del dia les precipitacions afectaran bàsicament l'oest de Catalunya de manera moderada. A messura que passin les hores, les precipitacions aniran guanyan terreny i força. S'espera que a mig matí les precipitacions afectin de manera moderada a forta bona part de les comarques de Tarragona, el Pirineu de Lleida, el sud de la costa central i l'extrem nord de Girona. En aquests punts els ruixats podrien ser entre moderats i puntualment forts, en especial les terres de l'Ebre. A continuació hi ha un mapa on es mostra les precipitacions previstes per dissabte al matí:





A continuació hi ha un mapa de símbols del pronòstic per dissabte al matí: 




Dissabte migdia: Durant el migdia de dissabte les precipitacions s'extendran a més punts de la geografia catalana, afectant gran part de les comarques de Lleida, Tarragona i Girona, mentre que la Catalunya central es quedaria més al marge de la situació de precipitacions. Les precipitacions més importants estarien per les comarques de Tarragona i Lleida. A continuació hi ha un mapa on es mostra les precipitacions previstes per dissabte al migdia:





Dissabte tarda: Les precipitacions continuarien en la mateixa possició que al migdia tot i que descarregarien amb una mica més d'intensitat. A messura que avancin les hores les precipitacions començarien a generalitzar-se també a la Catalunya central.



A continuació hi ha el mapa de símbols amb la previsió per demà a la tarda:





Dissabte nit: Les precipitacions podrien afectar qualsevol punt de Catalunya. El punt on menys plouria seria a la zona més oriental de les comarques de Lleida. A la resta precipitacions entre moderades i fortes que podrien anar acompanyades de temepesta a la costa de Tarragona i sud de Barcelona.



A continuació hi ha un mapa amb les acumulacions de precipitacions del territori durant tot el dia de dissabte:





Diumenge matinada: Seria el moment de màxima intensitat de precipitacions de tot l'episodi amb precipitacions fortes a gran part de Catalunya, afectarien totes les comarques tarragonines, també algunes de Lleida i de Girona. A la costa central tampoc es descarta alguna tempesta forta. Les precipitacions podrien anar acompanyades de ratxes de vent de fort a molt fort. 


Mapes de previsió per diumenge a primeres hores del matí:






Diumenge matí: Les precipitacions guanyaran força al litoral i prelitoral central amb precipitacions abundants durant tot el matí, a la resta precipitacions moderades. A messura que passin les hores les precipitacions anirien perdent força.





Diumenge migdia: Les precipitacions centrades ja a les comarques més cstaneres. Les precipitacions més importants s'esperen a les comarques de Tarragona. A Pirineu les posibilitats de precipitació disminuirien.





Diuemnge tarda: Les precipitacions perdrien intensitat (entre debil i moderades). Podrien afectar qualsevol punt de Catalunya més probables cap al nord





Diumenge nit: Precipitacions restingides a la costa central i Brava, també a les comarques de Barcelona i Girona a la resta menys probables les precipitacions.




Registres de precpitacions estimades per diumenge des de les 00 fins les 24h:





Dilluns: Les precipitacions s'enretiren cap al mar. Podrà ploure fins a primeres hores del dia al nord-est de Catalunya.

De moment això és tot. Esperem a veure que acaba passant... Només dir-vos que hem actualitzat la secció de seguiment de l'ativitat solar, la podeu consultar apretant al següent enllaç: http://bcnmeteo.blogspot.com.es/p/seguiment-de-lactivitat-solar.html





Actualitzat dijous, 18 d'octubre de 2012

Els models podriem dir que han canviat, o això és el que sembla ara per ara ja que encara no està del tot clar. Ara mateix el que està confirmat es que demà plourà de forma genereal a tot Catalunya amb les precipitacions més importants situades al Pirineu Català tant l'oriental com l'occidental.

Dijous tarda:
Durant aquesta tarda els ruixats han d'anar agafant força i extensió. Serà de cara al vespre quan les precipitacions s'intensifiquen al Pirineu oriental amb alguna tempesta forta i amb registres que podrien arribar a superar els 100 litres com informa el Servei Meteorològic de Catalunya. Per altre costat el vent serà fort amb ratxes de més de 90 km/h al Pirienu occidental i algunes comarques del centre de Catalunya. Per últim l'estat de la mar es veurà afectat pel temporal. El Servei Meteorològic de Catalunya informa d'onades superiors als 2.5 metres d'alçada a bona part de la costa catalana (centre i nord). Els avisos es poden consultar al següent enllaç: http://www.meteo.cat/servmet/smp/index.html

Divendres:
Durant la matinada de divendres les precipitacions han d'anar guanyant força amb precipitacions que s'extendran a qualsevol punt de Catalunya de cara a primeres hores del matí com bé es pot veure en la següent imatge:


 De cara al matí les precipitacions guanyaran més força i s'espera que les zones més afectades serien les del nord-est de Catalunya com bé es pot veure en la següent imatge:


Com haureu pogut veure en les imatges els punts més afectats seran les comarques pirinenques. És per aquest motiu que el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avis per precipitacions superiors als 100 litres en 24 hores a la zona dels Pirineus.
El vent ha de ser fort també a la zona dels Pirineus de Lleida i s'esperen onades de més de 2.5 metres d'alçada a tota la costa catalana. A continuació teniu el model WAM que pronostica l'onatge:


Divendres a la tarda s'espera que les precipitacions es restringuexin al centre i nord de Catalunya, de manera que els llocs que estaran afectats per aquest temporal de divendres seran les comarques Pirinenques. A la nit una nova massa de precipitacions afectaria Catalunya. Aquesta vegada afectaria tot Catalunya de forma abundant i no es restringiria tant al Pirineu.
Aquí teniu els mapes de símbols previstos per divendres al matí i a la tarda:



A continuació teniu un mapa de registres esperats durant la jornada de demà:





Dissabte
Aquestes precipitacions afectarien qualsevol punt de Catalunya de cara a dissabte al matí i no seria fins diumenge al matí quan les precipitacions començarien a perdre força. Aquest pronòstic per dissabte encara no està del tot clar. Hi ha models que indicarien tot el contrari amb un dissabte sense precipitacions durant el dia, nosaltres creiem en l'opció de precipitacions generals però es possible que en properes hores les previsions canviin. Ho haurem d'anar seguint.

Diumenge
Les precipitacions es restringirien a la costa catalana centre i sud, també a les comarques de lleida. Les previsions encara no es possen d'acord per tant es difícil fer completament el pronòstic per a diumenge.


De moment això és tot, quan tinguem noves informacions les aportarem al bloc.
Gràcies i fins aviat!.





Actualitzat dimecres, 17 d'octubre de 2012

Dijous:
La jornada de dijous estarà marcada per una pujada de les temperatures. A primeres hores del dia el vent del SE a bona part de Catalunya farà que les temperatures no baixin tant com dilluns o diumenge. Per altra banda el vent serà fort a bona part del Pirineu amb comps de vent que podrien superar els 90 km/h des de primeres hores del matí. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha donat l'avis a tot el Pirineu de Lleida i de cara a la tarda també al gironí. Aquests cops de vent serien màxim a les cotes més altes del Pirineu de manera que recomanem que demà extremeu la precació a les muntanyes de Catalunya, sobretot aquelles que es trobin als Pirineus. 
Durant el matí de demà es podrien començar a produir els primers ruixats a les comarques del nord de Girona, de manera dèbil en conjunt tot i que de cara al migdia i tarda els ruixats podrien començar a guanyar intensitat. També es podrien extendre a altres punts de Catalunya com per exemple les comarques de Lleida, del nord de Barcelona i del nord de Girona. No es descara algun ruixat per altres zones tot i que serien de menor intensitat. A continuació hi ha el mapa de precipitacions previst per demà al migdia:

Durant la nit de dijous els ruixats podrien reforçar-se una mica a la zona de Lleida mentre que a la resta perdrien una mica d'intensitat. Durant tot el dia de dijous l'ambient ennuvolat predominaria als cels de tot Catalunya.

A continuació hi ha els dos mapes confeccionats pel matí i per la tarda de dijous:


Divendres:
La matinada de divendres estaria marcada pels ruixats a gran part de Catalunya com bé es pot veure en la següent imatge:

Els més importants al Pirineu orental tot i que a la zona del baix llobregat i voltants també hi haurien precipitacions força importants.
Un altre dels fets destacables de la matinada de divendres seria el vent de l'est que començaria a bufar de manera moderada a gran part de la costa catalana amb un onatge d'un metre a gran part de la costa catalana excepte al nord on les onades podrien sobrepasar aquesta alçada i arribar fins als 2 metres.Les temperatures similars a les de dijous.
De cara al matí de divendres s'espera que les precipitacions es generalitzin donant precipitacions importants a les comarques del nord de Girona i deixant al marge les comarques del sud de Lleida i Tarragona. 
A primeres hores de la tarda s'espera que les precipitacions es localitzin al nord de Catalunya a l'espera d'un front de precipitacions que arribaria de cara a la nit i que escombraria tot Catalunya com bé es pot intuir en la següent imatge prevista per dissabte a les 00h:

Com es pot veure en el mapa, el front que arrenca des del nord d'Europa i arriva fins al nord d'Àfrica ens creuaria durant el matí i migdia de disssabte, a més a l'arribar al mediterrani es reforçaria donant precipitacions intenses a gran part de Catalunya en especial la costa i el Pirineu.

Dissabte:
El dia de dissabte serà un dia marcat per les precipitacions. Durant la matinada el front de precipitacions començaria a entrar per l'oest de Catalunya i escombrarà tot Catalunya, al matí les precipitacions més importants es localitzaran a l'oest mentre que al migdia i tarda les precipitacions podran afectar qualsevol punt de Catalunya. Les precipitacions podrien anar acompanyades de tempesta i s'esperen precipitacions que podrien sobrepasar les 100 litres entre divendres i dissabte sobretot al Pirineu on no es descarten quanitatats superiors als 200 litres una molt bona noticia pels rius que veuran incrementat el seu cabal.  A continuació hi ha un para de precipitacions per dissabte a les 14h:


Durant últimes hores de dissabte s'espera que les precipitacions vaguin perdent força i durant la matinada de dissabte a diumenge no hauria de ploure enlloc. Pel que fa al vent podria bufar de manera moderada a la costa fins diumenge al migdia i s'espera que l'onatge sigui de 2 metres de mitjana a tota la costa Catalana exceptuant la costa brava nord on podrien superar els 3 metres. 

 


De moment això és tot, quan hi hagi nova informació important la publicarem. Com a messura de seguiment d'questa situació, deixarem la webcam activada des de dijous a la nit fins dissabte a la nit amb el detector de llamps també encés durant aquest període de temps.
Això és tot moltes gràcies per seguir-nos i fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada