dissabte, 19 de maig del 2012

Tempestes fortes a tot Catalunya

Bon dia a tothom, sembla que en poques hores arriba la inestabilitat a Catalunya. 

Temps passat


Aquest matí el cel ha estat tapat a bona part del litoral català. Aquí les temperatures no han pogut baixar massa a la nit però durant el matí les temperatures tampoc s'han pogut enfilar. A la resta de Catalunya el cel ha estat més serè tot i que de cara a aquest migdia s'ha començat a ennuvolar força. 

Temps present


Ara mateix l'augment del núvols és progressiu i ja comencen a aparèxier alguns ruixats cada vegada més intensos a l'oest de Catalunya. Ara mateix s'observa un fort ruixat a les terres de l'Ebre, també a tocar del Segrià i cap a la Val d'Aran. De cara a immediates hores els ruixats s'aniran endinsant a Catalunya per l'oest i podran afectar aquesta tarda les comarques occidentals de Catalunya, també s'espera que de cara a darreres hores de la tarda les precipitacions puguin arribar fins a la Catalunya central. 
ATENCIÓ: Les precipitacions podran anar acompanyades d'important aparell elèctric, calamarsa o pedra i algunes ratxes de vent fortes. 

Temps mitjà termini


De cara a aquesta nit les precipitacions podran guanyar terreny a la resta de Catalunya arribant fins a la mateixa línia de la costa a la matinada. Els ruixats podran continuar sent intensos de manera que s'haurà de seguir atentament l'evolució de les precipitacions mitjançant el radar meteorològic que teniu a continuació:


Hem de tenir present que aquesta situació pot donar grans tempestes que puntualment podrien espatllar els radars meteorològics de manera que no es fiïn del tot de les imatges del radar. També atenció si han de conduir on els bassals d'aigua seran freqüents allà on descarregui, també compta amb totes les rieres i zones inundables.
De cara al matí de diumenge les precipitacions continuaran sent importants a l'est de Catalunya on el SMC ha donat l'avís de precipitacions intenses per tot el dia de diumenge al nord est de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya també informa que durant aquesta tarda nit s'esperen precipitacions importants a l'oest de Catalunya. 
Les precipitacions podran persistir al nord est de Catalunya durant tot el dia tot i que de cara al migdia s'espera una petita treva. A la tarda els ruixats i tronades prodrien retronar al nord est de Catalunya bàsicament. A continuació teniu els dos mapes elaborats pel SMC on s'avisa de les precipitacions intenses pel dia d'avui i de demà: 

Avui
Demà

 Per últim dir-vos que de ara a dilluns les nuvolades de tarda podrien tornar a aparèixer però de manera molt menys intensa i extensa que al cap de setmana. A partir de dimarts els ruixats desapareixeran tot coincidint amb l'augment marcat de les temperatures especialment cap a finals de setmana. 



De moment això és tot, estarem alertes del que pugui succeir durant aquesta nit-matinada i primeres hores del matí de diumenge. Aquesta no és una situació de precipitacions molt importants a la ciutat de Barcelona i en general a la costa del nord-est tot i que algun ruixat intens si que es podria veure durant la matinada i primeres hores del matí. També voliem recordar-vos que teniu una pregunta que us hem formulat sobre el funcionament del bloc i també pareu atenció a les possibles imatges de llamps que podríem publicar durant aquesta matinada i demà al matí a la secció de llamps. 
Per últim dir-vos que ja es pot posar publicitat al bloc si ho voleu fer premeu aquí. Durant aquesta setmana es pot posar un anunci totalment gratuït!! No us ho perdeu!!

Bon cap de setmana i fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada