dijous, 17 de maig del 2012

Previsió de tempestes intenses per a tot Catalunya

Bon dia. Sembla que el canvi es confirma però encara no està del tot clar.

Temps passat


Durant el dia d'avui el cel ha estat ennuvolat. Em passat una nit marcada pels núvols que ha impedit que la temperatura a la nit pogués baixar massa. De cara al matí els plugims han afectat la ciutat de Barcelona i ara sembla que s'intenten obrir clarianes.

Temps present


Ara mateix els intervals de núvols marquen el cel. Majoritàriament el cel està tapat però a vegades surt alguna escletxa de Sol. També es pot veure com algunes precipitacions comencen a afectar les comarques de la franja de ponent de manera dèbil però a mesura que avanci la tarda guanyaran en força i extensió. Durant la tarda i nit a la ciutat de Barcelona el cel s'anirà ennuvolat cada vegada més i podria començar a caure alguna gotellada aïllada de cara a la nit.

Temps mitjà termini


De cara a properes dies, concretament demà les precipitacions sembla que podrien afectar qualsevol punt de Catalunya, amb més possibilitats l'oest de Catalunya, això coincidirà amb la màxima calor, les temperatures tocaran terra i a partir de dissabte les temperatures començaran a baixar de manera més significativa per la setmana vinent. Durant les tardes les precipitacions serien més intenses. S'espera que les precipitacions puguin anar acompanyades de calamarsa o pedra. De cara a dissabte sembla que estaríem en una situació similar tot i que amb una mica més d'inestabilitat fet que donaria més probabilitats de precipitació de cara a la tarda també acompanyades de calamarsa o pedra com indica el Servei Meteorològic de Catalunya a la seva previsió de calamarsa. Diumenge seria el dia amb "pitjor" aspecte. Les precipitacions podrien ser de fortes a molt fortes a gran part de Catalunya però encara s'ha de confirmar no tots els models marquen el mateix, tots coincideixen amb precipitacions garantides però cadascun posa una intensitat diferent.
De cara a dilluns dimarts les precipitacions continuarien amb una baixada de les temperatures que encara està per confirmar. Està clar que l'ambient estiuenc dels passats dies quedarà aparcat durant una temporada.


De moment això és tot però abans us volem fer una qüestió:
A continuació veureu un time lapse de la webcam situada al barri de Les Corts de Barcelona, durant la nit es veuen algunes llums blanques al cel. Podrien dir-nos que eren? 












 
Si ho saben enviïn un correu electrònic a marc_rusi@hotmail.com en la propera previsió els hi direm la resposta si encara no la saben!! 

Fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada