dilluns, 7 de maig del 2012

Estabilitat i temps marcat per les altes temperatures

Bon dia, avui les temperatures s'han enfilat i al migdia feia calor després d'un dia d'ahir marcat per les precipitacions a bona part de Catalunya.

Temps passat


Ahir les precipitacions van afectar moltes comarques del nord est de Catalunya i ho van fer amb moderada-forta intensitat però crèiem que les precipitacions serien més extenses afectant la ciutat de Barcelona i nord de la costa Daurada però no va estar així i el sol durant tota la tarda va lluir sobre molts pobles i ciutats situats per sota del Maresme on les precipitacions van afectar la seva zona nord. Durant la nit i matinada aquestes precipitacions es van anar desfent i aquesta nit ha estat serena a bona part de Catalunya. Durant el matí d'avui ens ha sorprés un petit ruixat que va entrar des de ponent i que va arribar fins a Barcelona ciutat al voltant de les 7:15 del matí amb precipitacions que només han arribat a mullar el terra. Després d'aquest núvol de precipitacions el sol ha marcat la resta del dia.

Temps actual


Ara mateix les temperatures són altes a bona part del territori. A Mora d'Ebre la temperatura s'ha enfilat fins als 26.9ºC, una temperatura màxima que ha fet que el dia hagi estat marcat per l'ambient estiuenc. A la ciutat de Barcelona la màxima ha rondat els 21ºC. 

Temps mitjà termini


De cara a propers dies demà s'espera un augment de la inestabilitat transitori. S'espera que al matí pugui descarregar algun ruixat dèbil a la ciutat de Barcelona de cara al matí però ràpidament s'obriran clarianes i les temperatures es podran tornar a enfilar però aquesta vegada de forma més dèbil arribat als 19-20ºC de màxima. Els següents dies s'esperen marcats per la estabilitat fins el cap de setmana on s'esperen nous ruixats de cara a diumenge coincidint amb una baixada de les temperatures. Durant aquesta setmana les temperatures a la ciutat de Barcelona podran arribar fins als 23-24ºC de cara a divendres. 


De moment això és tot pel que fa a la previsió. Us hem de comentar que avui em publicat un article a la secció de seguiment de l'activitat solar molt interessant fent un anàlisi de la situació que hem viscut i que s'espera pels propers dies al voltant de la situació de l'activitat solar. No us ho perdeu!!
Que passeu una bona setmana i fins la propera!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada