divendres, 18 de maig del 2012

Cap de setmana passat per aigua

Bon dia, sembla que les previsions es confirmen cada vegada més.

Temps passat


Durant el dia d'avui el cel ha estat ennuvolat amb alguns ruixats a bona part de Catalunya. Durant tot el matí a la ciutat de Barcelona els núvols no han permès veure el sol. De cara al migdia els núvols s'han anat trencant deixant veure tímidament el Sol mentre que a l'interior creixien algunes nuvolades que descarregaven puntualment amb tempesta. 

Temps present


Ara mateix les precipitacions es centren bàsicament al Pirineu Occidental on hi ha tempestes on puntualment descarreguen amb moderada intensitat. També s'observen traces de precipitació menys intenses al Pirineu Oriental. De cara a aquesta nit sembla que les precipitacions es concentrarien en la zona dels Pirineus sobretot l'occidental  tot i que a la resta de Catalunya no és impossible que hi hagin ruixats. 

Temps mitjà termini


Dissabte al matí les precipitacions seran creiem que inexistents i si n'hi hagés alguna es trobaria al sud de Catalunya. Durant el matí podríem veure veure el Sol a gran part de les comarques sobretot de Girona i Barcelona. Durant la tarda les precipitacions començaran a guanyar terreny primer a les comarques de l'oest de i després a la resta de comarques. Les precipitacions s'esperen que siguin de fortes a molt fortes especialment a les comarques del prepirineu com es pot veure en la següent imatge obtinguda del model MM5:


a la resta els ruixats podrien anar acompanyats puntualment de tempesta. El SMC ja ha informat de la possibilitat de precipitacions intenses a les comarques interiors. Quedant les comarques costaneres lliures de l'avís. De totes maneres a la nit les precipitacions podrien arribar a la mateixa costa primer a la costa tarragonina i posteriorment a la barcelonina. De cara a primeres hores del matí s'esperen que les precipitacions puguin arribat a la costa Brava de manera ja molt desgastada. Durant tot el dia de diumenge podria ploure de manera intermitent a qualsevol punt de Catalunya més provable al Pirineu Occidental. De cara a la tarda podria augmentar una mica més la intensitat de les precipitacions fins dilluns a primeres hores del matí. A partir d'aquí sembla que les precipitacions generalitzades desapareixerien tot i que les precipitacions de mitja tarda no pararien fins dimarts. A partir de dilluns les precipitacions començaran a remuntar fins a recuperar els 22-23ºC a finals de setmana. 


De moment això és tot. Sembla que les precipitacions estan garantides tot i que encara falta per concretar algunes coses com la tarda de diumenge o la matinada de dissabte a diumenge. Recordeu que hem activat la webcam fins dimarts de la setmana vinent per poder veure les possibles tempestes que poden haver-hi a la ciutat de Barcelona. També recordeu que hem estrenat una secció al bloc on penjarem les imatges dels llamps que fotografiem amb la webcam amb un innovador programa i per últim la solució a la pregunta d'ahir era l'helicòpter dels mossos d'esquadra que sobrevolava les torres de CaixaBank amb motiu de les protestes que s'hi duen a terme a hores d'ara. 
Gràcies per seguir-nos i fins la propera!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada