dijous, 3 de maig del 2012

Dies estables però amb possibles canvis

Bon dia, avui hem viscut un dia plàcid a tota Catalunya i sembla que demà serà semblant però amb canvis a la vista.

Temps passat


Durant aquesta matinada i matí l'ambient estable ha dominat tot Catalunya. No obstant el matí ha estat fresc amb una mínima a la ciutat de Barcelona que ha arribat als 13ºC. Sembla que aquest ambient tant estable i fresquet s'acaba.

Temps present


Ara mateix hi ha ruixats a l'interior de Catalunya que descarreguen amb intensitat tot i ser molt aïllats. S'han enregistrat un total de 5 llamps a l'est de les Garrigues en un ruixat molt localitzat que ha arribat a tenir coloracions vermelloses al voltant de les 5 de la tarda. Ara sembla que el ruixat ja s'està desfent tot agafant una direcció d'oest a est. També hi ha altres precipitacions menys important que deixen alguna gotellada. La tendència és que els ruixats es vagin dissipant al llarg de la tarda. 
De cara a la nit noves precipitacions podrien sorgir pel nord oest de Catalunya.

Temps mitjà termini


De cara a demà les precipitacions guanyaran terreny per l'oest de Catalunya. Durant el matí les precipitacions es trobaran a l'Aragó però de cara al migdia i tarda les precipitacions guanyaran terreny. Durant el migdia les precipitacions concentrades a les comarques del nord de Lleida. De cara a primeres hores de la tarda les precipitacions més importants es localitzaran al Pirineu occidental i a les comarques del sud de Lleida, nord de Tarragona amb precipitacions localment intenses. De cara a la tarda el màxim de precipitació es traslladarà cap a les comarques de la Catalunya central. En tota la serralada prelitoral les precipitacions podran ser intenses. No s'espera que les precipitacions arribin a la costa però algun ruixat esporàdic si que es podria deixar escapar. De cara a la nit les precipitacions remetrien i només quedarien restes de precipitacions que es podrien localitzar a qualsevol punt de Catalunya més favorablement al Pirineu. Ja de matinada les precipitacions desapareixerien, quedant un cel net de núvols a bona part de Catalunya. 
De cara a dissabte sembla que el cel estarà sense núvols. De cara a la tarda podrien créixer algunes nuvolades que podrien descarregar al Pirineu preferentment. El dia de dissabte es caracteritzarà pel vent destacable de direcció sud oest que bufaria a bona part de la costa catalana, en especial costa central i costa Brava. 
Diumenge serà un dia marcat per la variabilitat. Pel matí les precipitacions febles es deixarien notar a la ciutat de Barcelona. Serà una pluja dèbil que no deixarà més d'1 o 2 litres però farà que la temperatura no pugui pujar amb màximes previstes a la ciutat de Barcelona que no superarien els 18ºC. De cara a la tarda les clarianes seran present tot i que a l'interior no es descarta algun ruixat en forma de tempesta local. 
La setmana vinent es presenta estable i amb un augment de la temperatura més marcada de cara a finals de setmana. 

Bé això és tot. Esperem que passeu un bon dijous i en general una bona setmana. 
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada