diumenge, 6 de maig del 2012

Tarda de precipitacions intenses

Bon dia, sembla que les precipitacions que esperàvem per aquest matí s'han enrederit. Vam pronosticar que les precipitacions més importants s'esperarien durant matinada-matí d'avui però no ha estat així, el front de precipitacions s'ha situat mar endins al contrari que nosaltres pensàvem ja que crèiem que es localitzaria a les comarques costaneres. Per aquest motiu us demanem disculpes.

Temps passat


Durant aquesta nit (amb Lluna plena) els núvols han anat arribant lentament i han anat tapant el cel sobretot a les comarques del litoral i del nord-est de Catalunya. Les precipitacions durant aquesta nit s'han concentrat durant la costa catalana i fins i tot han arribat a deixar alguna precipitació a la ciutat de Barcelona però de manera molt minsa al voltant de les 5 de la matinada. 

Temps present 


Ara mateix el front de precipitacions afecta de manera forta les Illes Balears amb tempestes localment intenses a la zona d'Alcúdia. El cel a Catalunya és força ennuvolat com bé es pot veure a la següent imatge del satèl·lit: 

De cara a aquesta tarda les precipitacions guanyaran terreny i les precipitacions més intenses s'esperen al nord est de Catalunya com bé es pot veure en el següent mapa:


Les tempestes podran anar acompanyades de tempesta i de calamarsa com bé explica l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya on s'explica que podria caure 20 litres en 30 minuts. A més el servei meteorològic preveu que la pedra o la calamarsa durant aquesta tarda podrà afectar la majoria de comarques de Catalunya a excepció de les comarques situades a l'extrem de la costa Brava i totes aquelles comarques que es troben a l'oest de Catalunya. També el sud de la costa Daurada es salva de les calamarsades o fins i tot pedregades. També hi ha un seguit de comarques on les precipitacions en forma de pedra o calamarsa seran molt provables i són: L'alt Penedès, L'Anoia i el Bages, La Garrotxa, Osona, El Ripollès, el Vallès Occidental i Oriental. Per veure altres comarques podeu entrar a: http://www.meteo.cat/servmet/prediccio/pedra/index.htm

Temps mitjà termini


De cara a la nit els ruixats desapareixeran i deixaran pas a l'ambient estiuenc i és que una massa càlida afectarà Catalunya produint unes temperatures de pre-estiu amb màximes a la ciutat de Barcelona que podrien arribar fins els 25ºC. Durant tota la setmana el Sol s'imposarà però a les tardes podrien créixer algunes nuvolades que difícilment donaran ruixats. Si ho fan es localitzaran al Pirineu. 
De cara al cap de setmana vinent s'esperen precipitacions intenses tot i que encara falten molts dies de manera que això seria una tendència que podria canviar. Per tant ho haurem de seguir. 


De moment això és tot. Bon diumenge i fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada