divendres, 4 de maig del 2012

Formació de tempestes a l'interior

Bon dia, durant el dia d'avui el cel s'ha presentat de moltes maneres a la ciutat de Barcelona. Primer ennuvolat a primera hora del matí, després s'han obert clarianes amb al voltant del migdia i ara s'ennuvola amb risc de precipitacions.

Temps passat


Aquesta nit i matí el cel ha estat ennuvolat sobretot per les comarques de l'oest de Catalunya i al matí les precipitacions han afectat les comarques de la franja de ponent i Tarragona. De cara al migdia les precipitacions han començat a guanyar força a tot Catalunya. Les temperatures han estat una mica més altes que no pas ahir.

Temps present


Ara mateix les precipitacions són fortes a les de l'interior de Catalunya amb colors liles a determinats punt. L'activitat elèctrica és abundant allà on hi ha tempesta, com bé es pot veure en el següent mapa de llamps actual: 

També s'ha observat calamarsa a punt com el Baix Llobregat, Anoia o Bages entre d'altres comarques. 
A continuació teniu el rada actualment: 
Barcelona com ja vam dir ahir s'està quedant al marge tot i que en properes hores es podria deixar escapar algun ruixat tot i que no serà molt important. 

Temps mitjà termini


A partir d'aquesta nit sembla que les precipitacions desapareixeran i deixaran una nit serena a molts punts de Catalunya. Durant la jornada de dissabte la tònica serà un ambient tranquil amb temperatures agradables i nuvolades de tarda a l'interior de Catalunya. Creiem que les precipitacions no seran molt importants tot i que alguna tempesta podria haver puntualment. Durant la nit els ruixats aniran agafant força i de cara a la matinada de diumenge les precipitacions podrien afectar la ciutat de Barcelona i en general bona part de Catalunya a excepció de les comarques de Girona on les precipitacions arribarien més tard i amb menys intensitat. Com el dia d'avui les comarques més occidentals de Catalunya seran les que més aigua rebin. Durant el migdia de diumenge podria haver una petita treva però a la tarda els ruixats podran tornar a aparèixer. Tot això vindrà acompanyat d'un descens de les temperatures però serà transitori ja que la setmana vinent les temperatures a la ciutat de Barcelona es podrien enfilar fins els 22-23ºC
No obstant el canvi de temps que es presenta de cara a diumenge encara NO està confirmat ja que hi ha models que no reflecteixen aquesta possibilitat, donant un dia variable amb sol majoritàriament, això si les temperatures sembla que diumenge recularan una mica. 


Bé això és tot. A veure que acaba passant amb les precipitacions tant avui com diumenge. També haurem de seguir la taca de precipitació que s'apropa per la costa Daurada i que té tendència a afectar la ciutat de Barcelona. Ho anirem seguint. Recordeu que tenim la webcam activada excepcionalment per la situació de tempestes que estem vivint. Estarà activa fins aquesta nit. 
Que passeu un bon divendres i un bon cap de setmana!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada